Fra kommunikation til kordegn: Mødet med a-kassen gav Maria en ny start

19. maj 2020

Alle medlemmer af Magistrenes A-kasse kan få en karrieresamtale. Det er aldrig for sent at se på, om det er tid til at skifte karrierespor. Det er Maria Elisabeth Nielsen et eksempel på. Efter 25 år som kommunikationskonsulent savnede hun mere kontakt med mennesker i sit job. 

MA har karriererådgivere, der kender magistrene og scient.erne. De kender deres baggrund, deres kompetencer og deres arbejdsmarked. For Maria blev mødet med en af rådgiverne begyndelsen på et nyt arbejdseventyr:

Overvejer du også at skifte karrierespor?

Hvis du gerne vil lave et karriereskifte, men ligesom Maria ikke helt kan sætte fingeren på, hvor du vil hen, så er det en god ide først at se på, hvad du har lavet i dit liv indtil nu.
Begynd med at danne dig et overblik over alle de kompetencer, du har. Det gør dig klogere på, hvilke typer opgaver der gør dig glad. Samtidig finder du måske ud, at du kan meget mere, end du lige har tænkt over.
Opsøg det ukendte
Når du kender dine kompetencer og ved, hvilke typer opgaver, du vil søge hen imod, så er det tid til at lave research. Du skal finde ud af hvilke brancher, der matcher dig. 
Det tager tid og kræver energi, for det er ikke nok kun at søge information på internettet. Du skal finde personer og firmaer, der allerede er i branchen, og kontakte dem, selv om det kan virke grænseoverskridende. 
 
Det gælder ikke om at sælge dig selv, når du tager kontakt. I stedet skal du spørge nysgerrigt ind til arbejdet og branchen for at blive klogere på, om det er den rigtige vej at gå.

Vi kan hjælpe dig videre

Nu har du fået et par generelle råd til at komme i gang med et karriereskifte. Men der er ikke to arbejdsliv, der er ens. Når vi rådgiver, så tager vi udgangspunkt i dig og netop din situation. Som medlem af MA kan du gratis få en karrieresamtale med en af vores karriererådgivere.
 
Hvis du endnu ikke er medlem af MA, så kan du blive det her.
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00