Gustavs vej til jobbet lærte ham noget om øl, LinkedIn og modet til at skille sig ud

06. februar 2019

Gustav Prior-Knock blev færdig som kandidat i bioteknologi i 2016. Mens det for mange af hans medstuderende var naturligt at læse videre på en ph.d., gik Gustav i gang med at udforske mulighederne for at kombinere sin tekniske baggrund med passionen for mad og vin.

Hør, hvilke tanker han gjorde sig om dét valg:

Det lykkedes en stor del af vejen. Gustav har både arbejdet med bæredygtighed i Chr. Hansen, været på vinkursus i Frankrig, åbnet en vinbutik på Nørrebro og arbejdet med salg og kundeservice i virksomheden White Labs, der udvikler gærceller til at brygge øl.

Sidste år vendte Gustav dog tilbage til den mere klassiske bioteknologi. Siden juni 2018 har han arbejdet som forretningsudvikler i biotek virksomheden ExpreS2ion, hvor han finder frem til forskningsgrupper, som vil have gavn af at arbejde med ExpreS2ions teknologi. 

Du fik dit nuværende job, fordi en headhunter fandt dig på LinkedIn?
Ja, og for at være helt ærlig troede jeg ikke på hende i den anden ende af røret, og jeg tror, jeg kom til at virke lidt flabet. Jeg havde på det tidspunkt kun perifert hørt om folk, der var blevet kontaktet via LinkedIn, så hun kunne da bare sende, hvad hun havde, og så ville jeg se på det senere… Da mailen kom, og jeg fandt ud af, at virksomheden (ExpreS2ion) faktisk fandtes, og at den var yderst relevant for mig, blev jeg straks mere interesseret! Jeg tror, min historie er endnu et bevis på, hvor vigtigt det er at være social – også online – for det er stadigvæk igennem netværk, mange får mulighed for at komme til samtale og senere i job.

Hvad har karakteriseret dine valg i vejen til det job, du har nu?
Prioriteringen har ændret sig hen ad vejen. I begyndelsen var jeg drevet af min passion for mad og vin, som jeg ønskede at kombinere med min tekniske baggrund, men med tiden ønskede jeg mig mere biokemi, og det har jeg nu rigtig meget af i min daglige opgaver. Jeg bruger min tekniske baggrund til hurtigt at sætte mig ind i potentielle kunders problemstillinger, også når det gælder markedsføring. Jeg synes, kommunikation og formidling er vildt spændende, og jeg har allerede set mig lun på et par kurser i fremtiden.

Hvad har været den vigtigste læring for dig undervejs?
Av, må man kun vælge én her?.. Jeg synes, der er mange, men at forblive opsøgende og komme i snak med så mange som muligt, som laver noget, man synes, lyder spændende og relevant – det er vigtigt. Da jeg blev færdiguddannet, blev der snakket meget om mangel på arbejdskraft, og det gør der stadigvæk. Jeg troede derfor, alle ville ligge på knæ for at få fat i én som mig, men sådan var det ikke. Pludselig skulle jeg ud og sælge mig selv. Det kan godt være lidt angstprovokerende de første 10-15 gange. Men ved at snakke med en masse bliver man afklaret, om det er den vej, man vil gå, og man finder også ud af, hvad der findes derude af mindre virksomheder.

Hvad er dit råd til andre jobsøgende?
Jeg tror, det er vigtigt, man sørger for at blive husket og forbliver top of mind, selv efter man har været til en samtale. Jeg var på et tidspunkt til samtale i en afdeling, som arbejdede med bæredygtighed. Til samtalen medbragte jeg en spand med østershatte-sporer, som med tiden bliver til spiselige svampe, hvis man tilsætter brugt kaffegrums. Det gik godt i spænd med afdelingens filosofi om bæredygtighed. Måske de stadig tænker på mig, når de kigger på spanden eller spiser svampene derfra?

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00