Humanister kan gøre den digitale verden menneskelig

11. september 2019

Magistrenes A-kasse holder sine medlemmer opdateret om fremtidens arbejdsmarked. Se her, hvordan Sophie fik øje på nye jobmuligheder, da a-kassen inviterede hende på Techfestivalen.

 

Big data og kunstig intelligens fylder stadig mere i vores hverdag og hos erhvervslivet. Udviklingen buldrer derudaf, og Magistrenes A-kasse viser sine medlemmer, hvordan det skaber nye jobmuligheder for dem.

Til den netop afholdte Techfestival i København inviterede a-kassen 20 af sine medlemmer med. Her fik oplæg og workshops Sophie Hoffritz til at se muligheder for at udvide sin jobsøgning.

“Det er et rigtig godt sted til at få indblik i nye brancher og få inspiration til, hvad det er, som virksomhederne har brug for,” siger Sofie, der er i uddannet i filosofi. 

Især en workshop om udvikling af apps, der bruger augmented reality, fik hende til at tænke: 

“Måske kan jeg også planlægge, hvilke apps der skal være i fremtiden? For jeg kan sætte mig ind i, hvad mennesker mangler i deres hverdag.”

Det er den slags aha-oplevelser, som er målet med at invitere medlemmer med til arrangementer som Techfestivalen.

“Vi vil gerne inspirere vores medlemmer til at kigge i alternative retninger og her er it og tech et oplagt mål, da deres egen brancheorganisation har beregnet, at danske virksomheder om få år vil mangle op imod 18.000 medarbejdere. Derfor har vi de seneste par år inviteret interesserede medlemmer med til festivalen, hvor de kan blive inspireret – ja, og selvfølgelig netværke,” siger Kasper Mølgaard, der er karriererådgiver hos Magistrenes A-kasse.

I foråret viste en redegørelse fra Erhvervsministeriet ligeledes, at danske virksomheder skal være endnu bedre til at anvende nye teknologier som eksempelvis kunstig intelligens. Her er der brug for humanisterne.

“Vores højtuddannede medlemmer er med deres faglighed unikt placerede til at skabe denne vækst. Det er nemlig vigtigt at holde sig for øje, at it-branchens vækst ikke kun handler om flere dataloger og kodere – det handler i lige så høj grad om, hvordan vi som samfund skal bruge teknologien, så den arbejder for os og ikke omvendt,” siger Kasper Mølgaard.

Magistrenes A-kasse har hele tiden arrangementer, der giver medlemmerne den nyeste viden om arbejdsmarkedet. Se her, om der også er noget for dig her.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00