Isabel blev opsagt, men undgik at blive ledig

08. januar 2020

“Kast dig ud i det. Vent ikke på, at opsigelsesperioden er udløbet, før du begynder at søge et nyt job,” sådan lyder rådet fra Isabel Yepes Munk til andre, der netop er blevet opsagt. Det var også det, hun selv gjorde, da Telenor, hvor hun havde arbejdet i fem år, nedlagde hendes stilling som testkoordinator.

Første punkt på to do-listen var at søge hjælp hos Magistrenes A-kasse til jobsøgningen: 

“Det er jo ikke længere nok bare at sende en ansøgning og så håbe på, at der sker noget. Der skal mere til, og der havde jeg brug for gode råd.”

For Isabel blev en karrieresamtale hos a-kassen begyndelsen på en nøje planlagt jobsøgning, mens hun var fritstillet.

Fik heppekor på LinkedIn
LinkedIn blev tilføjet som næste punkt på to do-listen. Efter et par kurser hos MA vidste Isabel, hvordan hun skulle bruge mediet mest effektivt. Hun lærte eksempelvis at bruge tid på først at forbinde til de virksomheder, hun fandt interessante, inden hun lagde en video om sig selv op:

“Så da videoen kom ud, så nåede den så bredt ud som muligt, til de arbejdsgivere jeg var interesseret i. Jeg havde også lavet en liste over mine nærmeste kontakter, som jeg skrev til for at høre, om de ikke ville dele videoen.” 

Resultatet blev 2.000 visninger af videoen og en invitation til en jobsamtale, allerede inden der var gået et døgn. Det styrkede Isabels tro på, at hun har masser at tilbyde en arbejdsgiver.

“Det var hårdt ikke at have noget at stå op til, når jeg ikke skulle arbejde. Der holdt LinkedIn mig i gang. Der var masser af positiv feedback. Folk hepper på én.”

De tilbød mig jobbet under et døgn efter, at jeg havde været til samtale. De ville skynde sig at slå til.

Kamp om kandidaten
LinkedIn og netværk var ikke det eneste, som Isabel havde tilføjet på sin to do-liste efter mødet med MA. På et af a-kassens cv- og ansøgningskurser blev hun stillet tre spørgsmål, som hun brugte en del tid på at tænke over: Hvem er jeg fagligt? Hvordan kommer det til udtryk i mit ansøgningsmateriale? Og hvordan vil det komme til udtryk, der hvor jeg søger ind?

“De tre spørgsmål var lidt af en øjenåbner. Jeg havde indtil da mere skrevet: ‘Du skal have mig, jeg er SÅ motiveret!’ Men hvad kan jeg egentlig bidrage med? Det havde jeg glemt at skrive.”

Med blandt andet det in mente søgte hun en stilling som proceskonsulent hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

“De tilbød mig jobbet under et døgn efter, at jeg havde været til samtale. De ville skynde sig at slå til, fordi de vidste, at jeg havde også skulle til den anden jobsamtale, som min video på LinkedIn havde resulteret i,” siger Isabel. 

Undgik dagpengesystemet
Isabel skrev under på ansættelseskontrakten, inden opsigelsesperioden hos Telenor var udløbet. Så hun slap for at melde sig ledig på Jobnet og blev ikke omfattet af de mange regler og møder, der hører med til at være på dagpenge.

“Det er smart at kontakte MA allerede i opsigelsesperioden”, siger Marianne Rossander, vicedirektør i MA.

“Det kan selvfølgelig være mentalt hårdt lige efter en fyring, men hvis man kan finde energien, så kan det være guld værd. Jo tidligere man kommer i gang med sin kompetenceafklaring og sine ansøgninger, jo bedre jobmuligheder, viser vores erfaringer. For arbejdsgiverne vidner det om gåpåmod og selvtillid, at man skynder sig at se fremad.”

Er du blevet fyret?

Hvis du også vil have hjælp fra MA i løbet af din opsigelsesperiode, så skal du selv kontakte a-kassen på telefon 70 20 39 71 eller sende en besked i selvbetjeningen. A-kassen får nemlig først automatisk besked om din opsigelse, når du melder dig ledig på Jobnet.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00