Jobsøgningsstrategi i sommerperioden: Her får du karriererådgiverens bedste tips

14. juni 2023

Der er færre jobopslag i sommerperioden, men derfor kan du sagtens arbejde med din jobsøgning alligevel. Her får du karriererådgiverens 3 bedste tips til din sommer-jobsøgningstrategi

”Først og fremmest: Hold ferie og slap af i den periode, du har planlagt at holde fri. Resten af sommeren, hvor der er færre jobopslag end resten af året, kan det måske også være fristende at drosle ned for jobsøgningsaktiviteten. Men det vil ikke være min anbefaling at lægge den jobsøgningsstrategi”, siger Line Svindt, der er karriererådgiver i Magistrenes A-kasse.

Der er måske færre opslåede job i sommerperioden, men der er også tilsvarende færre, der søger dem og dermed færre konkurrenter i forhold til at komme til samtale, uddyber hun.

Derfor anbefaler karriererådgiveren dig at fokusere på:

  1. (Uopfordret) jobsøgning

”Det kan virke lidt skørt, for du risikerer, at den, du har tænkt sig at kontakte, er på ferie. Men det er altså også ofte om sommeren, at arbejdsgivere har bedre tid til at tale med dig, når du henvender dig”, forklarer karriererådgiveren. Derfor kan du sagtens fortsætte din jobsøgning henover sommeren. Læs mere om uopfordret jobsøgning her.

  1. Finpuds dit netværk

Hun anbefaler også, at du bruger tiden på at dyrke og udvide dit netværk. Fx på LinkedIn, som er et professionelt digitalt netværk. Hook op med potentielle arbejdsgivere eller nøglepersoner, som arbejder inden for dit interesseområde. Sørg altid for at skrive en besked til dem, du connecter med. Og hav styr på din research inden, så du er klar i mælet i forhold til, hvorfor du kontakter dem.

  1. Invitér på kaffemøder

Da det ofte er i sommerperioden, at der er mindst travlt i mange virksomheder og organisationer, er det et oplagt tidspunkt at invitere på kaffemøder. Måske netop med den eller de, du allerede har connected med på LinkedIn.

”Når du bruger sommerperioden på at give dit netværk et brush up, kan der være kortere vej til jobbet, når det bliver slået op, hvis du allerede har været i dialog med en given arbejdsgiver eller anden nøgleperson”, fortæller Line Svindt og fortsætter:

”Derfor; brug tiden smart, og se muligheder frem for begrænsninger. Det giver pote til efteråret, når der igen bliver travlt i virksomhederne og jobbene bliver slået op”.

Bliv også klogere på, hvordan du går fra studiet til arbejdsmarkedet.

Rigtig god sommer. 

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00