Der er pt. problemer med at logge på selvbetjeningen. Vi arbejder på at løse problemet. Undskyld ulejligheden.


Maja lavede video om sine kompetencer – og landede job

09. maj 2019

Hvad gør man, når man har en lidt ‘abstrakt’ humanistisk uddannelse og leder efter job? Maja lavede en video om, hvad det konkret er, hun kan – og det gav pote.

Gentagne gange fik Maja Holmelund Budahl Hansen at vide, at hendes profil ikke helt matchede.

Den 27-årige historiker søgte jobs inden for alle de felter, hvor hun syntes, hun havde noget at byde ind med – men hver gang var svaret, at hun ikke havde den relevante uddannelsesbaggrund.

Og det undrede Maja. For hun synes netop, at hun som historiker er dygtig til at undersøge problemstillinger, holde styr på meget information og generelt strukturere og organisere. Præcis de kvalifikationer, der blev efterspurgt i de jobs, hun søgte.

”Jeg blev frustreret over, at folk ikke forstod, hvorfor jeg søgte de jobs, jeg gjorde. Mange efterspurgte informationsspecialister eller kommunikationsuddannede profiler, og det var svært at overbevise arbejdsgiverne om, at de kvalifikationer også ligger i min uddannelse som historiker,” fortæller Maja, der blev ledig i slutningen af 2018, da en projektansættelse udløb.

Oversatte sine kompetencer
Maja besluttede sig derfor for at lave en video om, hvad det egentlig er, historikere – og andre humanister- kan. Med sig selv i centrum oversatte hun de humanistiske kompetencer til virksomhedernes forskellige behov.

”Jeg startede med at skrive nogle pointer ned – hvad jeg kan qua min uddannelse, og hvad jeg har at tilbyde. Ud fra de stikord begyndte jeg at opbygge konstruktionen af videoen med forskellige ikoner, som jeg selv har tegnet. Bagefter satte jeg mig foran computeren og gik i gang,” siger Maja.

Hun lagde videoen på sociale medier og fik overvældende respons. Se videoen her

”Det gik helt vildt hurtigt. Jeg fik mange reaktioner fra folk, som kunne kende sig selv i de ting, jeg sagde, og som havde oplevet det samme. De kunne virkelig se, hvordan jeg omsatte det, jeg kunne, til konkrete færdigheder.”

Video førte til job
Heldigvis for Maja var der også arbejdsgivere, der så videoen. En af dem er partner i virksomheden Sincera, som lagde en kommentar om, at de måske havde en åbning, og at Maja kunne give ham et kald.

Det førte til en egentlig samtale, og 1. maj begyndte Maja i en stilling som projektleder, der primært skal styre forskellige projekter og være overordnet administrator i virksomheden.

”Stillingen havde ikke været slået op, så jeg havde med min video talt ind i et behov hos en virksomhed, uden at jeg vidste det. De synes, det var interessant, at jeg kom med en helt anden profil, end de er vant til.”

Vis din personlighed frem
Majas bedste råd til andre, der kunne tænke sig at lave en uopfordret ansøgning på video, er at kaste sig ud i det.

”Vær ikke bange for at vise dig frem. Man vinder meget på sin personlighed. Prøv at være så konkret i formidlingen som overhovedet muligt– det skal være tydeligt, hvad du vil opnå med det, du lægger op. Det er ikke så vigtigt, om det er teknisk topklasse. Jeg havde kvalifikationerne i forhold til at lave video, men har man ikke det, skal man ikke prøve at sælge den del. Så bliver det en skæv fremstilling af, hvad man kan.”

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00