Medlemsnetværk giver de kolleger du mangler

11. oktober 2019

Der manglede noget i Dorthe Ryoms jobsøgning. Uddannelsen i kemi- og molekylærbiologi var i hus, og der var allerede flere års joberfaring på cv’et. Senest havde Dorthe arbejdet med kosttilskud, og nu ville hun lave et karriereskift til medico-branchen. Og det var her, manglen viste sig.

“Branchen er meget lukket og svær at finde information om. Jeg havde simpelthen brug for at vende min situation med nogen, der var på samme stadie. Man kan godt tale med sin familie om det, men hvis de ikke kender til branchen, så kan det være svært for dem at give meningsfulde svar”, siger Dorthe.

Efterhånden som hun mødte andre jobsøgende, fandt hun ud af, at flere oplevede det samme som hende.

“Hvis man bliver arbejdsløs eller gerne vil skifte branche, så er det svært at finde ud af, hvor man henvender sig for at få den helt specialiserede hjælp og viden”.

Netværk blev en ny start

For Dorthe var svaret at henvende sig til Magistrenes A-kasse. Hun havde en idé om at samle medlemmer, der havde samme behov som hende selv, i et nyt netværk. Virksomheds- og karriererådgiver Karin Rose Kolding tog imod Dorthes henvendelse:

“Jeg, og a-kassen generelt, er meget optaget af at knytte medlemmerne sammen. Et fagligt netværk giver dem en bedre mulighed for at komme i direkte kontakt med virksomheder og hinanden”, siger Karin Rose Kolding, der i samarbejde med Dorthe Ryom fik etableret MA’s Life Science- og sundhedsnetværk.

Fik indsigt, sparring og job

For nylig fik Dorthe Ryom så det job i medico-branchen, som hun drømte om. Hun er ikke den eneste, der nu er kommet i nyt job. Siden opstarten i begyndelsen af 2019 har netværket haft i omegnen af 40 medlemmer, og foruden Dorthe er seks andre af dem også kommet i arbejde. Det er ikke til at sige, om det alene kan tilskrives netværket, men for Dorthe har det haft stor betydning:

“Det er rigtig fedt, at jeg har haft nogle arbejdssøgende kollegaer, som jeg ellers har manglet i hverdagen. Helt personligt, så har det betydet noget for min jobsøgning”.

Netværket holder jævnligt møder. Her deler medlemmerne sine erfaringer og viden. Nogle er netop blevet færdiguddannet og kan fortælle om den nyeste forskning. Mens andre har været flere år på arbejdsmarkedet og ved, hvad virksomhederne lægger vægt på hos kommende medarbejdere. 

Tilsammen har medlemmerne en stor viden og mange kontakter i branchen. ”Det benytter man sig af”, forklarer Dorthe. Et medlem inviterede eksempelvis sin bekendte fra Novo Nordisk til at holde oplæg

“Oplæggene og samtalerne med de andre medlemmer har hele tiden holdt mig opdateret på, hvad der sker i branchen. Det er en mulighed for at afsøge nye karriereveje,” siger Dorthe Ryom. 

Også for studerende og dem der er i job

Opdagelsen af nye karriereveje er netop grunden til, at også andre end dem, der står uden job, får gavn af netværket, fortæller Karin Rose Kolding:

“For medlemmer af netværket, der er i job, er det en god måde at møde nye muligheder på vejen til det næste job”.

Karin Rose Kolding ser også gerne, at flere studerende, der snart er færdiguddannet, benytter netværket:

“Det er essentielt, at de allerede inden dimission får sat sig ind i de mange muligheder der findes på arbejdsmarkedet, og det er en god ide, at man henter den inspiration så tidligt som muligt. Jo hurtigere får man fokus på sit første job i en række af mange job i karrieren”.

Der er plads til flere medlemmer i Life Science- og sundhedsnetværk. Her kan du læse mere om, hvordan du kan med på holdet.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00