Milepæl: Fra i dag må du ringe mere til din a-kasse

22. marts 2023

De ledige er nu mindre tvunget til at møde fysisk frem i a-kassen. Fra i dag kan medlemmerne vælge at deltage i de såkaldte rådighedssamtaler pr. telefon og digitalt.

Tirsdag den 14. marts vedtog Folketinget en ny lov – den såkaldte anden delaftale om nytænkning af beskæftigelsesindsatsen. Den træder i kraft i dag den 22. marts, og i forhold til MA’s medlemmer – alle a-kassers medlemmer – er der særligt ét fremskridt, som er værd at kvittere for: Nu må medlemmerne ringe mere til deres a-kasse.

MA har i årevis råbt højt om, at det – knap 150 år efter telefonens opfindelse – er lidt bizart, at de ledige pinedød skal møde fysisk frem i a-kassen til lovpligtige samtaler. År efter år har vi gjort politikerne opmærksom på, at det bør være op til den ledige selv, om han eller hun vil tage turen til a-kassekontoret eller bare bruge telefonen.

Men nu kommer der altså endelig en forbedring på den front. Fra i dag er der kun én fysisk lovpligtig samtale tilbage i a-kassen, nemlig den allerførste – velkomstsamtalen (i lovsprog: cv-samtalen). De efterfølgende lovpligtige samtaler – rådighedssamtalerne efter cirka to og seks måneder – kan du nu selv vælge om skal foregå fysisk hos MA eller pr. telefon.

Du kan faktisk også vælge en tredje variant – et digitalt møde (over Teams) – og dermed se din MA-rådgiver og dele dokumenter, når I taler sammen (måske der går en uge eller to, før den variant virker).

Fællessamtalerne, som MA afholder sammen med dit jobcenter, kan være både fysiske og telefoniske/digitale; mulighederne vil fremgå, når vi skriver til dig.

Gælder selvfølgelig også de frivillige samtaler
Hvis du booker en karrieresamtale eller en feedback-samtale, kan du naturligvis også frit vælge mellem fysisk, telefonisk og digitalt møde (sidstnævnte burde virke om en uge eller to).

Nysgerrig på ChatGPT?Prøv det i jobsøgningen
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00