Milepæl: Fra i dag må du ringe mere til din a-kasse

22. marts 2023

De ledige er nu mindre tvunget til at møde fysisk frem i a-kassen. Fra i dag kan medlemmerne vælge at deltage i de såkaldte rådighedssamtaler pr. telefon og digitalt.

Tirsdag den 14. marts vedtog Folketinget en ny lov – den såkaldte anden delaftale om nytænkning af beskæftigelsesindsatsen. Den træder i kraft i dag den 22. marts, og i forhold til MA’s medlemmer – alle a-kassers medlemmer – er der særligt ét fremskridt, som er værd at kvittere for: Nu må medlemmerne ringe mere til deres a-kasse.

MA har i årevis råbt højt om, at det – knap 150 år efter telefonens opfindelse – er lidt bizart, at de ledige pinedød skal møde fysisk frem i a-kassen til lovpligtige samtaler. År efter år har vi gjort politikerne opmærksom på, at det bør være op til den ledige selv, om han eller hun vil tage turen til a-kassekontoret eller bare bruge telefonen.

Men nu kommer der altså endelig en forbedring på den front. Fra i dag er der kun én fysisk lovpligtig samtale tilbage i a-kassen, nemlig den allerførste – velkomstsamtalen (i lovsprog: cv-samtalen). De efterfølgende lovpligtige samtaler – rådighedssamtalerne efter cirka to og seks måneder – kan du nu selv vælge om skal foregå fysisk hos MA eller pr. telefon.

Du kan faktisk også vælge en tredje variant – et digitalt møde (over Teams) – og dermed se din MA-rådgiver og dele dokumenter, når I taler sammen (måske der går en uge eller to, før den variant virker).

Fællessamtalerne, som MA afholder sammen med dit jobcenter, kan være både fysiske og telefoniske/digitale; mulighederne vil fremgå, når vi skriver til dig.

Gælder selvfølgelig også de frivillige samtaler
Hvis du booker en karrieresamtale eller en feedback-samtale, kan du naturligvis også frit vælge mellem fysisk, telefonisk og digitalt møde (sidstnævnte burde virke om en uge eller to).

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00