Nyt fællesskab for dimittender ser dagens lys

07. februar 2022

Det kan være en stor omvæltning at gå fra kandidatstudiet til livet på arbejdsmarkedet. En nystartet forening målrettet ledige dimittender vil styrke overgangen og hjælpe dig bedst muligt videre.

Mange dimittender oplever, at overgangen fra studie til arbejdsliv kan være svær og ensom. Studiefællesskabet er væk, og du skal som nyudklækket kandidat nu søge arbejde og finde din jobidentitet. Men hvordan gør du så det?

”Os i Transit” hjælper dig videre

”Vi har oprettet en forening for nyuddannede, hvor vi vha. netværksgrupper styrker deres mentale trivsel, selvværd og giver dem større ejerskab i jobsøgningsprocessen. Og vi har allerede gode erfaringer med metoden fra et pilotprojekt sidste år”, fortæller forperson Andreas Andersen.

Projektet er støttet af Tuborgfondet og Aron – Center for bæredygtigt arbejdsliv, og det er helt gratis at være med. Nu leder foreningen efter flere dimittender, som har lyst til at deltage på de kommende hold, som starter allerede i henholdsvis februar, marts, april og maj.

Gratis vækstgrupper med fast facilitator

Tilmelder du dig, er du med i en gruppe med op til otte deltagere, som alle er ledige dimittender (fra et af universiteterne) på vej ind i arbejdslivet. Gruppen holder fire møder á to timer over fire uger, med start fra første uge i måneden. Møderne i vækstgrupperne faciliteres af forperson Andreas Andersen, der selv dimitterede fra AAU i 2020 med en cand.mag. i Anvendt Filosofi og Psykologi.

”På første møde aftaler vi, hvilke udfordringer eller temaer vi skal arbejde med. Vi erfaringsudveksler og inspirerer hinanden – og måske nuancerer nogle opfattelser af hvordan man er i en jobsøgningsproces. Forhåbentlig kan fællesskabet være med til at skabe øget selvværd og en følelse af ejerskab over jobsøgningen i fællesskab med ligesindede. I sidste ende håber vi, at det kan være med til at flere ikke kun får en bedre overgang til arbejdslivet, men også en bedre start på den første professionelle ansættelse”, slutter Andreas, der glæder sig til at møde dimittenderne på de kommende hold.

Er du nysgerrig?

Du kan læse endnu mere om foreningen ”Os i Transit” her.

Og du kan tilmelde dig et af de kommende hold her.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00