Opholdskrav har fået Kristine til at opgive sit job i udlandet

05. december 2018

54-årige Kristine Zeuthen Jeppesen havde ikke regnet med, at hun skulle hjem til Danmark allerede nu.

Det seneste år har hun arbejdet i Sierra Leone for den irske humanitære organisation GOAL Global, hvor hun har ledet et landeprogram med fokus på sundhed, børnebeskyttelse, vand og sanitet.

Men udsigten til at miste sin dagpengeret på grund af opholdskravet gjorde, at hun ikke turde forlænge sin kontrakt, og derfor vendte hun hjem til Danmark i oktober.

Svært at finde job i Danmark
Opholdskravet, som regeringen og Dansk Folkeparti vil indføre fra januar, rammer danskere, der har opholdt sig mere end 12 måneder uden for Danmark og EØS-området de seneste otte år. Der er en række undtagelser, men dem er Kristine ikke omfattet af.

”Jeg havde et godt og interessant job, og nu er jeg arbejdsløs og på dagpenge. Det er svært at finde et job i Danmark med min alder og min baggrund. Alt i alt er det svært at forstå logikken i, at man hellere vil have, at folk er arbejdsløse, end at de har et job i udlandet,” siger Kristine, der er cand. scient. i kulturgeografi. 

Danmark mister netværk og repræsentanter
En del af den politiske argumentation for at indføre et opholdskrav er, at man ønsker, at dagpengeretten skal hænge tættere sammen med tilknytningen til det danske arbejdsmarked.

Til det siger Kristine:

”Jeg mener, at vi som nation bliver dummere, hvis det bliver for risikabelt at rejse ud. Samtidig vil vi miste repræsentanter og netværk rundt omkring i forskellige virksomheder og organisationer, som mere indirekte er i dansk interesse. Opholdskravet er en meget kortsigtet besparelse, der nemt kan koste det danske samfund dyrt.”

Lovforslaget om opholdskravet skal 2. og 3. behandles i folketinget den 11. og 13. december.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00