Foto: Kim Vadskjær

Per Clausen fortsætter som formand for Magistrenes A-kasse

09. januar 2019

Tidligere folketingspolitiker Per Clausen er blevet genvalgt som formand for Magistrenes A-kasse, der tæller næsten 80.000 højtuddannede medlemmer.

63-årige Per Clausen har været medlem af bestyrelsen i Magistrenes A-kasse siden 2000. I maj 2014 blev han valgt som formand, og den position fastholder han nu i yderligere to år.

Det står fast, efter at a-kassens medlemmer har stemt om, hvem der skal repræsentere dem i bestyrelsen, og den valgte bestyrelse efterfølgende har konstitueret sig.

Færre regler og mindre kontrol
Per Clausen, som er cand.phil. i samfundsfag, bor til daglig i Aalborg, hvor han er byrådsmedlem (EL). Udover sit arbejde som bestyrelsesformand i Magistrenes A-kasse, er han også bestyrelsesmedlem i MP Pension.

Per Clausen er særligt kendt for sit virke i Folketinget fra 2005 – 2015 og har altid været dybt engageret i beskæftigelsespolitik. En af hjertesagerne som formand for Magistrenes A-kasse er at skabe et dagpengesystem, der motiverer frem for at kontrollere.

”Som jobsøgende skal du bruge kolossalt meget energi på at sætte dig ind i og overholde alle mulige – og umulige! – regler. Tænk, hvis du fik lov til at bruge al den energi på at koncentrere dig fuldt ud om det, det hele handler om – nemlig at finde et job!” siger Per Clausen og tilføjer:

”Det er jo de færreste, der synes, det er særligt sjovt at være ledig. Derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at gøre den proces så motiverende og overkommelig som muligt. Det er noget af det, der personligt motiverer mig i mit arbejde som formand for Magistrenes A-kasse.”

Mød hele den nye bestyrelse her

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00