Beskæftigelsesindsatsen genstarter nu; MA informerer medlemmerne direkte, så venligst undlad at kontakte os herom med spørgsmål. Alle kontorer er fortsat lukket for personligt fremmøde. Du kan som altid ringe til os eller sende spørgsmål gennem selvbetjeningen, men klik venligst først her, og se, om du finder svar.

Sådan kan du arbejde som underviser

08. april 2019

Det er hårde tider i undervisningssektoren med besparelser og små ungdomsårgange. Det betyder afskedigelser, højere arbejdstempo, færre stillinger – og endnu færre faste stillinger.

Men undervisningssektoren har stor volumen og repræsenterer fortsat et stort arbejdsmarked for MA’s medlemmer.

Få indblik og inspiration fra tre undervisere, der repræsenterer tre forskellige uddannelsesinstitutioner. 

1) Hør, hvordan du kan arbejde dig hen imod et job i gymnasiet med disse gode råd fra Morten Schytte Caspersen, der er rektor på Favrskov Gymnasium.

2) Mød Søren Kybelund, som i 12 år underviste gymnasieelever i musik. Da gymnasiet blev ramt af besparelser, mistede Søren sit job, og det lykkedes ham ikke at finde fast job på et andet gymnasium. I stedet tog han et vikariat på en folkeskole og blev så glad for det, at han søgte om fast ansættelse og nu er i gang med at tage en meritlæreruddannelse.

3) Mette Kusk Lind er ph.d. i antropologi og arbejder i dag som underviser på socialrådgiver-uddannelsen på Via University College i Aarhus. Hun fortæller her, hvordan hun bruger sin forskningsbaggrund i jobbet som underviser – og hvorfor hun er havnet på den helt rigtige hylde.