MA-medlemmer klar til en dag med netværk og ny inspiration i solrige Allinge. Foto: Carsten Andersen

Vasanthi er jobsøgende – og tog på Folkemødet

04. juli 2018

Fredag den 15. juni kørte en bus med 70 jobsøgende medlemmer til Allinge på Bornholm. Det var fjerde år i træk, at MA inviterede medlemmer med på endags-tur til Folkemødet for at åbne døren for ny inspiration og viden – og måske et nyt job! Læs her, hvad én af dem fik ud af dagen.

Navn: Vasanthi Ida Lillebæk Holmen  

Alder: 33 år

Uddannelse:
Sprogpsykologi, KU, 2014

Job:
 På supplerende dagpenge. Underviser på Ellebjerg skole i København.

 

Hvorfor søgte du om at komme med på Folkemødet?
Det var først og fremmest for at opleve det. Jeg havde ikke været afsted før, og jeg havde hørt så meget positivt om det. Da jeg så opslaget om at komme med, søgte jeg med det samme. Jeg så en god mulighed for både at opleve Folkemødet og måske få et job ud af det ved at få direkte kontakt med interessante arbejdspladser og profiler.

Hvordan forberedte du dig op til?
Jeg havde set frem til at deltage i bootcampen, som MA havde arrangeret inden Folkemødet, men min søn fik desværre skoldkopper. Jeg var ked af at gå glip af den bootcamp, for det var jo netop en hjælp til os medlemmer, så vi kunne forberede os til Folkemødet. Heldigvis var der også en LinkedIn workshop med det formål at opdatere sin profil inden Folkemødet. Her var det rart at få sat ansigter på de andre medlemmer, der også skulle afsted, og de ansatte i MA. Vi fik sparret en hel del, og jeg kunne stille spørgsmål og forberede mig.

Da jeg først var ankommet på Folkemødet, fandt jeg ud af, hvor vigtigt det er at have en plan for, hvad man gerne vil se, mens man er der. Jeg sad med et andet medlem i bussen derover, som havde lidt de samme interesser som mig. Det var rart at få snakket med nogen på vejen og få lidt mere styr på, hvornår de forskellige debatter ville foregå. Men da jeg først var der, var det hele ret forvirrende – både at finde vej og nå debatterne til tiden. Jeg ville så mange ting, så jeg skulle virkelig afgrænse og prioritere.

Havde du lavet en liste over det, du helst ville nå?
Jeg var meget opsat på at besøge GAME/Idrætsprojektet, som arbejder med gadeidræt, sport og bevægelse for børn og unge. Og så ville jeg gerne forbi Mellemfolkeligt Samvirke, hvor jeg tidligere har arbejdet som frivillig. Det var først og fremmest for at gense folk, jeg kender derfra, og ellers høre, om der var opslået nye stillinger. Jeg fik hilst på flere vigtige profiler, som jeg i dag har oprettet forbindelse til på LinkedIn.

Planen var også at komme forbi Dansk Kvindesamfund, Dansk Industri, FN BYEN, Mødrehjælpen og Amnesty International for at møde bekendte og snuse til arbejdspladserne. Jeg nåede at kigge forbi alle stande, men desværre nåede jeg ikke alle debatter.

Hvor mange debatter nåede du på dagen?
Jamen, 8-9 stykker… Jeg ville bare nå det hele, og når jeg så fór vild, faldt jeg over debatter, der også var interessante – jeg kunne egentlig meget godt lide at gøre det på den måde, så jeg ikke fulgte min plan til punkt og prikke. Jeg så dog af samme grund ikke alle debatter til ende.

Gik du rundt alene eller i grupper?
Jeg endte med at gå meget rundt med min bror, der netop er begyndt at være aktiv hos SF, hvor jeg også hilste på flere ildsjæle og aktive mennesker. Men ellers med andre MA-medlemmer, især Michaela, som jeg sad ved siden af i bussen. Jeg fik også sparret og talt en del med MA’s ansatte, hvilket var rigtig hyggeligt. De var enormt søde.

Havde du t-shirten på (alle medlemmer fik udleveret en MA-t-shirt, red.), og fik du respons på den?
Ja, folk kiggede og spurgte, hvem jeg var afsted med. Det var både lidt grænseoverskridende at stå frem som jobsøgende på den måde, men jeg var også stolt af at sige, at jeg var afsted med MA – at vi var en større gruppe afsted, og at jeg ikke bare var der alene.

Da dagen gik på hæld, hvad var så det vigtigste, du tog med dig?
Jeg havde alle de her visitkort med, som jeg havde planer om at dele ud, men det faldt mig ikke så naturligt, da først jeg var der. Jeg lærte, at det er ok, at jeg ikke nåede til måls med alt det, jeg gerne ville, men at det grundlæggende var en stor inspiration overhovedet at komme afsted og suge til mig. Jeg fik rigtig meget ud af at opleve det kæmpe sociale fællesskab, som Folkemødet er.

Er Folkemødet et vigtigt sted at være til stede, når man er jobsøgende?
Ja! Det er smaddervigtigt. Det var så dejligt at komme ud og søge job live. At jeg ikke kun skulle sidde i et lille rum og skrive ansøgninger, men kunne komme ud og møde alle de her folk ansigt til ansigt inden for de områder, jeg gerne vil arbejde med. Det var meget givende at bevæge sig rundt på den måde. Jeg fik bekræftet, at jeg fortsat gerne vil arbejde aktivt med mennesker og helst socialt udsatte.

Fik du etableret nogle kontakter, du kan bruge i din videre jobsøgning?
Ja, altså jeg var på LinkedIn bagefter og connectede med flere relevante personer. Det turde jeg i højere grad, fordi jeg havde mødt dem på Folkemødet.

Ville du have gjort noget anderledes?
Helt klart have en mere indskrænket plan – have sat mig ind i de forskellige debatter for at finde ud af, om jeg vil møde op til dem – og så overholde planen.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00