Året, der gik i MA

03. oktober 2018

Det har været et travlt og godt år i MA.

Tusindvis af medlemmer har fået karriererådgivning og er gået herfra med motivation og nye værktøjer til at lande det næste job. Rigtig mange har fået råd og vedledning i de mange forsikringsregler. Samtidig har vi mødt en overvældende interesse for vores mange virksomhedsarrangementer rundt om i landet med fokus på bl.a. digitalisering, projektledelse, gymnasieskolen, design thinking og life science.

Sideløbende har MA kæmpet for medlemmernes politiske rammer og vilkår og vundet en del vigtige kampe. For eksempel lykkedes det endelig at få ændret dagpengereglerne for selvstændige, så de fra den 1. oktober 2018 blev sidestillet med andre lønmodtagere. Samtidig fik vi politikerne til at frede dagpengeområdet, da de skulle finansiere en ny erhvervspakke i november 2017. 

I skrivende stund sætter vi alt ind på at få politikerne til at droppe et lovforslag, der vil tage dagpengeretten fra danskere, der har opholdt sig uden for EØS-området i mere end 12 måneder de seneste otte år. Opholdskravet er både urimeligt og unødvendigt, og vi gør alt, hvad vi kan, for at gøre opmærksom på de mange negative konsekvenser, det vil føre med sig.

Bedre service
Vores medlemmer skulle også gerne kunne mærke, at vores service og svartider er blevet en hel del bedre. Dagpengereformen i 2017 skabte mange it-problemer for alle landets a-kasser, og det kunne vores medlemmer desværre stadig mærke hen over vinteren. Nu er vi så endelig ved at have løst de mange udfordringer, så vi kan komme i mål med at levere den service, medlemmerne forventer og fortjener.

MA i medierne
Året har budt på mange medieomtaler, hvor flere medlemmer har hjulpet os med at skabe synlighed om forskellige udfordringer og gode nyheder – f.eks. at flere humanister ansættes i det private erhvervsliv, og at vi igen i år havde 70 ledige MA-medlemmer med på Folkemødet på Bornholm. Tusind tak til alle, der har stillet op!

Find meget mere om året, der er gået, i årsberetningen 2017-18

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00