MA’s medlemmer: Fjern kontrollen, og giv os ro til at søge efter job

08. november 2023

I dag mødtes MA's forkvinde og næstforkvinde med knap 20 medlemmer og fik input til, hvordan et nyt beskæftigelsessystem skal se ud.

regeringsgrundlaget (på side 13 helt præcist) kan man læse, at jobcentrene skal nedlægges i 2030, og at vi skal spare 3 mia.kr. på beskæftigelsesområdet; bolden er i den grad givet op til et helt nyt beskæftigelsessystem.
 
MA’s bestyrelse vil gerne vide, hvad medlemmerne mener om den sag, og derfor mødtes forkvinde Helene Caprani (th.) og næstforkvinde Vibeke Kold (tv.) i dag med knap 20 medlemmer til en arbejdsfrokost på Frederiksberg. Helene og Vibeke slog ørerne ud, alt imens medlemmernes ønsker var her, dér og allevegne – her et udpluk af ideerne:
  • Højtuddannede skal have adgang til efteruddannelse, hvis det er nødvendigt i forhold til jobmulighederne.
  • Hellere samtaler i a-kassen end i jobcentret – a-kassen ved mere om, hvordan man søger job på det akademiske arbejdsmarked.
  • Det er en skændsel, at man skal være underbetalt i løntilskudsjob og virksomhedspraktik. 
  • Gør op med et system, som fører til proforma-ansøgninger på grund af kvantitative krav til antal ansøgninger om ugen. Hellere to kvalitetsansøgninger om måneden end 8 ligegyldige …
  • Fjern den megen kontrol; de ledige ønsker sig et job mere end noget andet og skal ikke mistænkeliggøres – og de betaler altså – for pokker – for forsikringen.
  • Gør det lettere at søge job uden for Danmark. Indfør et transporttilskud til samtaler ’langt væk’ (også hvis det er lang afstand inden for landets grænser).
  • Skab et større råderum i forhold til, hvad der ’tæller’ som jobsøgning … det kan fx også være nogle opslag på ens LinkedIn-profil, da det jo markedsfører, det man kan.
  • Ensret de mange dagpengesatser.
Næste skridt
Her er processen, som vi kender den: Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (soc.) nedsatte i maj måned en ekspertgruppe, som – i somme­ren 2024 – kommer med anbefalinger til fremtidens beskæftigelsesindsats. Dén gruppe læner sig op ad en følgegruppe, hvor både Danske A-kasser (DAK) og Akademikerne (AC) har sæde. Vores plan er – blandt andet med medlemmernes input – at inspirere DAK og AC, så vores ideer kommer med til politikerne.
 
I den kommende tid fortsætter MA’s bestyrelse med at diskutere ønskerne til et nyt beskæftigelsessystem. Og alle medlemmer opfordres til at sende deres ideer vores vej – skriv gerne til input@ma-kasse.dk – og som forkvinde Helene Caprani udtrykker det: “Vi lover at bringe ideerne videre til politikerne. Stor tak til medlemmerne i dag – og på forhånd tak til dig som nu har sat sig til tasterne.”
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00