Per Clausen genvalgt som formand for Magistrenes A-kasse

06. januar 2021

 
Den tidligere folketingspolitiker Per Clausen skal fortsat stå i spidsen for Magistrenes A-kasses cirka 82.000 højtuddannede medlemmer. Det står klart, efter a-kassens nyvalgte bestyrelse tirsdag eftermiddag udpegede sin formand. Næstformand Sigrid Jørgensen blev også genvalgt.

Per Clausen er særligt kendt for sit virke som medlem af Folketinget fra 2005 til 2015 og har længe været dybt engageret i beskæftigelsespolitik. Dét blandt andet hos Magistrenes A-kasse, hvor han siden 2000 har været medlem af bestyrelsen, de seneste seks år som formand.

Derudover er Per Clausen byrådsmedlem i Aalborg for Enhedslisten, ligesom han også sidder i bestyrelsen hos Akademikerpension.

Det er mig en stor ære at få lov til at fortsætte arbejdet som formand for Magistrenes A-kasse. Der er stadig skibe, som skal sættes i søen, og projekter, der skal følges til dørs.
– Per Clausen, formand i Magistrenes A-kasse

De bedste vilkår til medlemmerne i en vanskelig tid

Særligt den nuværende corona-situation vil præge den kommende tid, hvor det for den genvalgte bestyrelse gælder om at sikre medlemmerne de bedst mulige vilkår.

“I foråret lykkedes det at få politikerne til at sætte forbruget af dagpengeperioden i bero. Det kan vi i bestyrelsen med tilfredshed konstatere netop er sket igen, nu hvor årets to første måneder ikke tæller med. Det er den slags støtte og opbakning, vores medlemmer har brug for. Det er det, vi kæmper for.”

Hvis man ser bort fra den særlige corona-situation, er det på tide, at der bliver lavet varige ændringer i dagpengereglerne:

“I bestyrelsen vurderer vi, at der med den nuværende regering og beskæftigelsesminister er mulighed for at få forbedringer gennemført,” lyder det fra Per Clausen, der allerede er i dialog med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

På tirsdagens møde var bestyrelsen desuden enig om ikke kun at fokusere på forholdene i Danmark, men også på det europæiske arbejdsmarked.

Digitale løsninger er kommet for at blive

Magistrenes A-kasse har tradition for at tilbyde sine medlemmer mange relevante workshops og foredrag. Da corona ramte Danmark i foråret, fik a-kassen hurtig omstillet sig til at afholde events online og blive den a-kasse, der har flest webinarer i kalenderen.

Det har medlemmerne taget godt imod. Deltagerantallet til arrangementerne er generelt steget, og en undersøgelse blandt medlemmerne viser, at det netop skyldes muligheden for at deltage fra skrivebordet derhjemme.

“Nu skal vi bygge videre på vores erfaringer fra corona-perioden og blandt andet arbejde for, at medlemmerne og a-kassen også efterfølgende må holde de lovpligtige møder digitalt. Noget, den nuværende lovgivning ikke tillader.”

Per Clausen understreger dog, at de digitale løsninger ikke skal erstatte den fysiske kontakt helt, når det igen bliver muligt at møde op personligt på MA’s fire kontorer.

Den nuværende bestyrelse sidder frem til 31. december 2022. På tirsdagens konstituerende møde diskuterede bestyrelsen desuden også grøn omstilling af a-kassen i den kommende periode.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00