Sådan bruger du juledagene til at lade op til 2023

20. december 2022

2022 har på mange måder være et krævende år for mange. Julen er derfor en god anledning til at holde fri nogle dage og lade op til et nyt arbejdsår. Her får du karriererådgiverens råd til, hvordan du bedst gearer ned i juleferien.

Hvad end du er væk fra jobbet i to uger, en enkelt uge eller kun i julens helligdage, kan det være en god idé, at du bruger fridagene til at koble af og lade op, så du får ny energi til din jobsøgning eller det kommende arbejdsår.

Karriererådgiver i MA, Line Svindt, giver dig her 3 råd til, hvordan du forbereder dig til feriedagene, så du kan skrue ned for blusset, op for julehyggen og gå ind i 2023 med friske batterier.

1. Planlæg den sidste tid i 2022 smart

Hold fokus på at afslutte de opgaver, jobansøgninger osv. op til ferien, som skal nås i år. Vær varsom med at tilføje nye. Acceptér, at der vil være uafsluttede sager, når du går på juleferie.

2. Læg planerne for 2023 i 2023

Der kan komme noget godt ud af at have et blankt stykke papir og være kreativ på i juleferien, frem for en prædefineret plan for uge 1 og frem. Underbevidstheden skal nok arbejde på, hvad du skal nå i 2022. Så: Nøjes med at skrive den gode idé ned, når den rammer dig. Vent med at handle på den til efter ferien.

3. Find ro og lad batterierne op

Corona har været med til at udfordre grænserne mellem arbejde, jobsøgning og fritid. Du har måske arbejdet og søgt job på skæve tidspunkter om aftenen og i weekenderne. Måske har du ikke holdt så meget fri, som du burde.
Vær derfor bevidst om, at du i din juleferie bør tage et aktivt tilvalg om at holde fri og komme ned i gear. Gør det, der lader dig op! Hvad enten det er gåture, småkagebagning, en god bog/film eller noget helt fjerde.

Har du behov for benzin til din jobsøgning eller dit karriereskifte i 2023?

Vi har masser af tilbud til dig, der er medlem af MA. 

 

Glædelig jul og godt nytår!

Line Svindt og Magistrenes A-kasse

Husk at melde din ferie på jobnet.dk og søge om feriedagpenge på MA’s selvbetjening. Læs mere her.
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00