En medlemsorganisation med holdning

Ud over at guide vores medlemmer gennem dagpengejunglen og tættere på et job er vi i MA optaget af at forbedre grundvilkårene for medlemmerne. Vi søger at påvirke lovgiverne, så regelmængden kommer under kontrol. Faktisk nærmer dagpengelovgivningen sig 30.000 sider, hvilket vi tillader os at kalde grotesk.

Og vi søger at få løsnet op for reglerne for honorarlønnede, freelancere, ‘frie fugle’ – den gruppe, som a-kassejuridisk let kan komme i klemme i dagpengesystemet, imens de bare er på konstant jagt efter nye arbejdsopgaver, som de gerne vil bidrage til løsningen af.

Prøv en iværksætterydelse

MA har også foreslået, at der indføres en iværksætterydelse, så de ledige kan vælge mellem denne og de normale dagpenge. For hvis en ledig har en god idé, så lad dog ham eller hende prøve at realisere den hjulpet på vej af en iværksætterydelse. MA’s tidligere formand Per Clausen forfattede sammen med Anna Mee Allerslev, fhv. beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, dette debatindlæg i Politiken (14. marts 2016) om emnet.

Tænk, hvis en ledig opfandt det, som Danmark skal leve af i fremtiden

Tænk, hvis der var flertal i Folketinget for, at ledige med gode ideer kunne forfølge deres vision og erstatte dagpengene med en iværksætterydelse.

Tænk, hvis ‘systemet’ skubbede gode ideer fremad og ikke bagud.

Dét arbejder vi for.

I dialog med politikerne

’Prøv det dog’, sagde MA’s daværende formand Per Clausen (th) til Christiansborg-politikerne, da han fremlagde ideen om iværksætteri på dagpenge under Folkemødet 2016 – se en kort video fra arrangementet:

folkemoede_clausen2016debat

Nysgerrig på ChatGPT?Prøv det i jobsøgningen
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00