Sandra brugte a-kassen i sin jobsøgning: Jeg havde brug for rådgivning til at knække koden

Sandra Agerlund skrev speciale, mens hun var på barsel og dimitterede i august 2020 med en cand.mag. i pædagogik. Og så skulle hun søge job. Men hvordan skriver man en ansøgning, og hvordan strukturer man sin arbejdstid, når man både skal søge job og være mor på samme tid?

Det kan være udfordrende at vide, hvor man skal starte, når man skal søge job. Især hvis man kommer direkte fra studiet, eller af andre årsager ikke har søgt job i lang tid.

Hvordan søger man egentlig job?

Sandra deltog i flere kurser og var den del af a-kasse-forsøget hos Magistrenes A-kasse, hvor hun de første tre måneder kun havde kontakt med a-kassen. Hun kom også med på ”Nye øjne” – et forløb mellem jobcentret og Magistrenes A-kasse. Her fik hun tips til, hvor hun kunne søge uopfordret – og hvordan.

”Jeg havde brug for at finde ud af, hvordan jeg skulle knække koden til at skrive fremadrettet i en ansøgning, og hvordan jeg skulle strukturere mit cv. Ikke mindst hvor jeg kunne søge med min erfaring fra praktik og studiejob”, fortæller Sandra Agerlund.

Mødtes med faste karriererådgivere i MA

Hos Magistrenes A-kasse kan man vælge at booke møder med den samme karriererådgiver.

Sandra havde flere møder med karriererådgiver Nina fra MA, hvor hun fik feedback på cv og ansøgning. Det kan være rart at mødes med den samme – en man kan huske, og som husker dig.

”Da jeg var så heldig at skulle til jobsamtale, fik jeg også kontakt med Pia fra MA. Hun hjalp mig med at forberede mig, og vi talte endda sammen lige inden jobsamtalen. Pia bekræftede mig i, at jeg havde styr på det og mindede mig om, at jeg ikke skulle overforberede mig.”

Jeg lærte at skrive en ansøgning og strukturere min hverdag

”Det har givet mening blot at have kontakt til a-kassen, som jeg kunne kontakte, når jeg havde brug for sparring. Det har givet ro. Jeg havde brug for at lære, hvordan jeg skulle skrive en ansøgning, som fik mig videre, og jeg skulle jeg lære at gå til samtale. A-kassen har også hjulpet mig med, hvordan jeg strukturerer min hverdag med børn og jobsøgning, så jeg bruger min tid smart og kan være mor og holde fri med god samvittighed”, slutter Sandra.

Sandra har nu en koordinatorrolle ved socialforvaltningen i Københavns Kommune.

 

Læs også:

Sådan går du fra studiet til arbejdsmarkedet

Nyudklækket kandidat inden for humaniora eller naturvidenskab?

Fra nyuddannet til gymnasielærer: Sådan landede Joachim en fastansættelse

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00