Fagrelevant studiejob fører til drømmejobbet

17. maj 2018

Selvom fremdriftsreformen presser mange studerende, kan det betale sig at prioritere det relevante studiejob. Det viser undersøgelsen ’Vejen til jobbet’, som Magistrenes A-kasse hvert år udfører blandt medlemmer, der har været ledige og er kommet i job inden for det seneste år.

Tre ud af fire, der har haft fagrelevant studiejob, siger, at dette har haft stor eller nogen betydning for, at de fik deres nuværende job. Det samme gælder kun for 35 procent af de medlemmer, der ikke har haft fagrelevant studiejob.

Samtidig har to ud af tre, der har haft fagrelevant studiejob, efterfølgende fået et akademisk job. Dette gælder for omkring halvdelen af dem, der ikke har haft fagrelevant studiejob – hvis noget studiejob overhovedet.

Samtidig betyder uddannelsesbaggrunden en del. Undersøgelsen viser, at der er størst chance for at lande et akademisk arbejde efter endt uddannelse, hvis man har en naturvidenskabelig baggrund. Dette gælder for 8-9 ud af 10 dimittender. Til sammenligning er det 6-7 ud af 10 humanister, der får et akademisk job efter endt uddannelse.

Det viser undersøgelsen også:

Flere humanister får job i det private

Undervisning er (fortsat) det største jobområde blandt humanister og scient.er

Det giver pote at søge opslåede stillinger

 

Læs rapporten her: Vejen til jobbet

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00