Det giver pote at søge opslåede stillinger

17. maj 2018

Det er en myte, at det kræver et godt netværk at lande sit drømmejob. Det viser undersøgelsen ’Vejen til jobbet’, som Magistrenes A-kasse hvert år udfører blandt medlemmer, der har været ledige og er kommet i job inden for det seneste år.

Her svarer over halvdelen, at de fik deres job ved at søge en opslået stilling. En tredjedel fik job gennem netværk, mens de sidste søgte uopfordret, blev headhuntet eller for eksempel havde en forbindelse til arbejdspladsen i forvejen gennem et studiejob, virksomhedspraktik eller løntilskudsjob.

Inden for det offentlige slås langt de fleste job op – det kræver lovgivningen. Mindst 59 procent af dem, der fik job i det offentlige, havde således søgt en opslået stilling. 25 procent brugte deres netværk til at lande jobbet.

Traditionelt bruges netværk meget inden for arkæologi og universitetsverdenen. Omkring halvdelen af dem, der fik job i universitetsverdenen, oplyser, at deres primære søgemetode var netværk. Inden for arkæologi gælder det to ud af tre.

Også hovedparten af dem, der fik job i det private, søgte en opslået stilling – nærmere bestemt 41 procent. Men her gav de mere utraditionelle søgemetoder i høj grad også pote. Således fik 34 procent job gennem netværk, mens 25 procent søgte uopfordret, blev headhuntet eller lignende.

 

Det viser undersøgelsen også:

Fagrelevant studiejob fører til drømmejobbet

Undervisning er (fortsat) det største jobområde blandt humanister og scient.er

Flere humanister får job i det private

 

Læs rapporten her: Vejen til jobbet

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00