Der er pt. problemer med at logge på selvbetjeningen. Vi arbejder på at løse problemet. Undskyld ulejligheden.

Styrelserne kommer – og med dem følger job!

01. oktober 2018

”Hvad siger du? Er det Miljøstyrelsen derovre?” MA’s medlem, der netop har sat sig med sin frokost, rejser sig ivrigt og skynder sig over til bordet, hvor de fire repræsentanter fra Miljøstyrelsen sidder. Det er nu, han kan stille spørgsmål og gøre sig bemærket i uformelle rammer.

Vi er i Odense, som bliver Miljøstyrelsens nye hovedkvarter som led i regeringens udflytning af statslige arbejdspladser. MA har inviteret styrelsen ud for at fortælle MA’s medlemmer, hvad den søger af medarbejdere, da den i forbindelse med flytningen skal rekruttere, hvad der svarer til 440 årsværk. MA-medlem Camilla Kongerslev Jakobsen er en af dem, der allerede har landet et job i styrelsen – mød hende her og få gode råd til jobsøgningen.

Udover Miljøstyrelsen er en HR konsulent fra Gældsstyrelsen til stede – også her skal der rekrutteres mange hundrede medarbejdere rundt om i landet, helt eksakt 400 styk inden året er omme. Gældsstyrelsen blev oprettet 1. juli 2018, da Skat blev inddelt i syv selvstændige styrelser.

”Gældsstyrelsen er en meget ny styrelse med en meget vigtig samfundsopgave, nemlig at inddrive gæld blandt private og virksomheder,” fortæller HR konsulent Line Orloff Christensen.

Motivation og drive er det vigtigste
Da hun holder sit oplæg for de 70 fremmødte MA-medlemmer i Odense, bliver hun med jævne mellemrum afbrudt med spørgsmål om, hvilke kompetencer der skal i spil for at blive ansat.

”Vi vil have personer ind, som vil os, og som vil opgaverne. Vi skal passe sammen som team. Den faglige basis er selvfølgelig vigtigt, men vi ser faktisk det faglige som noget, vi kan bygge videre på. Vi forventer ikke, at man ved en masse om gældsinddrivelse for eksempel. Det vigtigste er, at man vil den her vigtige samfundsmæssige opgave,” svarer Line Orloff Christensen og fastslår, at der er brug for mange fagligheder, f.eks. inden for økonomi, IT, kommunikation, HR, analyse og produktionsstyring. Alle stillinger vil blive slået op på Gaeldst.dk.

Høj prioritet at få ansat gode, nye medarbejdere
Også Miljøstyrelsen bliver mødt med en byge af spørgsmål af medlemmerne, og ligesom i Gældsstyrelsen søger man her en meget bred vifte af medarbejdere. ”Vi har både brug for generalister og specialister,” lyder det samstemmende fra HR-repræsentanterne. Du behøver altså ikke nødvendigvis at have forstand på åløb, vandrensning og planter for at få job i Miljøstyrelsen. Alle stillinger bliver slået op på mst.dk, og rekrutteringen vil foregå løbende over de kommende år.

Signe er religionssociolog og arbejder i Søfartsstyrelsen
29-årige Signe Levin er et godt eksempel på en akademiker, der har en uddannelsesbaggrund, som de færreste ville matche med hendes nuværende job. Signe er cand.mag i religionssociologi og historie og fortæller her, hvordan hun kan bruge sin uddannelse i sit job som AC skibsinpektør i Søfartsstyrelsen:

Det var i øvrigt på ingen måde skrevet i kortene, at Signe Levin skulle ende med at arbejde i Søfartsstyrelsen. Læs hendes historie her.

 

 

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00