Signe kastede sig ud på dybt vand
”I dag kan jeg slet ikke forestille mig at arbejde andre steder!”
29-årige Signe Levin lyser op foran de 70 medlemmer, der er mødt op til MA’s temadag i Odense om at arbejde i en styrelse.
Det var dog langt fra skrevet i kortene, at Signe en dag skulle stå og fortælle om sit job i Søfartsstyrelsen. Hun blev færdiguddannet som cand.mag i religionssociologi og historie i 2016 og var overbevist om, at hun skulle ud og undervise på et gymnasium.
”Mit mål var at blive gymnasielærer, og jeg havde universitetspraktik på Svendborg Gymnasium. Men da jeg så skulle søge job, var gymnasierne hårdt ramt af nedskæringer. Der var 850 ansøgere til én stilling, så jeg måtte tvinge mig selv til at tænke i helt andre baner,” fortæller Signe, der uddyber i videoen herunder:
Søgte en sociolog, der kunne skrive
Signe er opvokset på Ærø med en far, der er kaptajn. Så Søfartsstyrelsen var en af de få styrelser, hun kendte lidt til. En dag læste hun, at styrelsen skulle flytte til Korsør. Hendes barselsorlov var ved at være slut, og ansøgningerne til gymnasierne gav ingenting. Så Signe sendte en ansøgning afsted til Søfartsstyrelsen og kom til samtale på en stilling som AC skibsinspektør.
”De lagde enormt meget vægt på min uddannelse. De skulle bruge en, der kunne skrive og havde hæftet sig ved ordet sociolog i min uddannelse. Sådan en ville de gerne have. Jeg anede faktisk ikke rigtig, hvad en skibsinspektør laver. Men jeg gik derfra med en god mavefornemmelse,” fortæller Signe, der landede jobbet og i dag deler afdeling med tre andre akademikere.
”Hele foråret er jeg rundt i landet for at inspicere danske skibe. Derudover laver jeg notatskrivning til direktionen (f.eks. ’hvorfor tilbageholder vi dette skib’), tager mig af anmodninger om aktindsigter og øvrige borgerhenvendelser. Jobbet har været en kæmpe læringsproces for mig. Bare det at stå på en fiskekutter i Vestjylland og møde den skepsis, der er: Hvad laver sådan en fin AC’er på mit skib?”