Medlemskab

Skal jeg supplere med en lønsikring?

En lønsikring er en god måde at sikre dig mod en større økonomisk nedgang, hvis du mister dit arbejde. Den kan mindske afstanden mellem dagpengene og din tidligere løn.

Det er en privattegnet forsikring, som tilbydes gennem MA i samarbejde med AmTrust. MA’s lønsikring administreres af Marsh McLennan Agency, som står for al kundeservice og skadesbehandling – se under ‘Kontaktinfo’ nedenfor.

Med dit medlemskab af MA er du sikret ret til dagpenge i henhold til gældende satser. Med en lønsikring kan du lægge op til 30.000 kr. oveni pr. måned, og MA er den eneste a-kasse i Danmark, hvor du kan beholde din lønsikring indtil den måned, hvor du fylder 66 år. Og som det fremgår nedenfor, tilbyder vi nu en særlig attraktiv lønsikring til dig, som er dimitteret inden for de seneste 12 måneder.

Kontaktinfo
Fordelene ved MA’s lønsikring
 • Præmien – det, du skal betale for forsikringen – er lav. Prisen bliver 3,40 pct. pr. måned af det valgte månedlige dækningsbeløb.
 • Maksimalt månedligt beløb, der kan vælges, er 30.000 kr.
 • Du kan tegne en lønsikring helt frem til, du fylder 60 år, og den ophører først ved udgangen af den kalendermåned, hvori du fylder 66 år.
 • Der er intet krav om, at man ikke inden for de sidste to år må have fået udbetaling fra en lignende privat arbejdsløshedsforsikring for at kunne tegne forsikringen.
 • Bliver du arbejdsløs grundet sygdom (se dog punkt 4.2 i Forsikringsbetingelserne) eller bliver syg under arbejdsløsheden, fortsætter udbetalingen fra lønsikringen uændret, selvom du egentlig ikke er til rådighed for arbejdsmarkedet.
 • Kvalifikationsperioden er normalt ni måneder. Er du omfattet af en tidsbegrænset ansættelse, skal du dog være opmærksom på, at din kvalifikationsperiode er 24 måneder.
 • Efter 60 dages arbejdsløshed får du en udbetaling for én måned og derefter udbetales for den enkelte dag.
 • Forsikringen træder i kraft den 1. i førstkommende måned efter tegning.
 • Ferie og barsel accepteres i kvalifikationsperioden og under optjening af beskæftigelseskravet på de 12 måneder.
 • Den maksimale udbetaling er 80 pct. før fradrag af arbejdsmarkedsbidrag. Det gør det samtidigt lettere at beregne, hvor meget der kan forsikres.
NYHED! Er du dimitteret inden for de seneste 12 måneder? Få lønsikring til halv pris og 6.000 kr. oveni dagpengene!

Dimittendernes vilkår er blevet forringet de seneste år. Derfor tilbyder MA nu, at du – hvis du er dimitteret inden for de seneste 12 måneder – kan få glæde af nogle særligt favorable vilkår:

 • Halv pris på lønsikringen de første 12 måneder, du køber den.
 • Du skal blot komme i job inden for 12 måneder, fra du dimitterer … så kan du købe lønsikringen. Normalt skal man have været i arbejde i 6 måneder først.
 • Du kan få penge fra lønsikringen allerede, når du har betalt til den i 6 måneder – normalt går der 9 måneder

Eksempel: Tjener du fx 33.000 kr. om måneden, koster det dig ca. 100 kr. om måneden (75 kr. efter skat) at sikre dig 6.000 kr. oveni dagpengene i 6 måneder.

Interesseret? Se venligst Kontaktinfo ovenfor, og følg anvisningerne.

Eksempel på beregning af lønsikring

Har du en bruttoløn på 36.000 kr. pr. måned, ser regnestykket således ud:

Bruttoløn = 36.000 kr.
80 pct. af bruttoløn = 28.800 kr.
Dagpenge fra MA = 20.359 kr. (2024)
Lønsikring = 8.441 kr.

Hvis du vælger den maksimale dækning på 8.441 kr. pr. måned, vil det koste 290,15 kr. pr. måned før skat og 217,19 kr. efter skat ved et fradrag på 25,6 pct.

Tidsbegrænset ansættelse herunder ph.d.

Som den eneste a-kasse tilbyder MA, at du kan tegne en lønsikring, selv om du kender sluttidspunktet på din kontrakt. Vi ved, at en del af vores medlemmer i dag har en kontraktansættelse og/eller en tidsbegrænset ansættelse, ph.d. og lignende, hvor behovet for at sikre sig ud over dagpengene er lige så relevant, som havde du været fastansat.

Du vil herunder altid været dækket allerede efter 9 måneder (karensperiode) ved ufrivillig ledighed (fyring). Det oplever vi desværre, at en del af vores medlemmer på netop tidsbegrænsede kontrakter bliver, og i et sådant tilfælde vil du være dækket i op til 12 måneder. I tilfælde af kontraktsudløb/ordinært udløb af dit midlertidige arbejde, skal du – for at kunne gøre brug af din lønsikring – have indbetalt til ordningen i minimum 24 måneder – og opnår udbetaling i op til 3 måneder. For yderligere information beder vi dig kontakte Marsh (se den første røde bjælke ovenfor).

Hvis du er GL’er

Hvis du er på nedsat tid med en bruttoløn mindre end 23.891 kr. , kan det ikke svare sig at tegne en lønsikring. Får du udbetaling fra GL’s støtteordning (maks. 5.000 kroner pr. måned i et år) skal denne tillægges, hvorfor du med en bruttoløn (inklusive udbetaling fra støtteordningen) på 28.891 kr. ikke bør tegne en lønsikring.

Annonce fra Gymnasieskolen november 2016 (klik for fuld opløsning):

annonce_loensikring_gl_jpg

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00