Dagpengetælleren er genstartet den 1. september. MA’s kontorer holder fortsat lukket for personligt fremmøde. Klik her, og find svar på dine coronaspørgsmål. 

Medlemskab

Skal jeg supplere med en lønsikring?

En lønsikring er en god måde at sikre dig mod en større økonomisk nedgang, hvis du mister dit arbejde. Den kan mindske afstanden mellem dagpengene og din tidligere løn.

Det er en privattegnet forsikring, som tilbydes gennem MA i samarbejde med AmTrust. I Danmark administreres ordningen af Marsh, som står for al kontakt om lønsikringen – se under ‘Sådan gør du’ nedenfor.

Med dit medlemskab af MA er du sikret ret til dagpenge i henhold til gældende satser. Med en lønsikring kan du lægge op til 30.000 kr. oveni pr. måned, og MA er den eneste a-kasse i Danmark, hvor du kan beholde din lønsikring indtil den måned, hvor du fylder 65,5 år svarende til den officielle pensionsalder.

Sådan gør du
Fordelene ved MA’s lønsikring
  • Præmien – det, du skal betale for forsikringen – er lav. Prisen bliver 3,40 pct. pr. måned af det valgte månedlige dækningsbeløb.
  • Maksimalt månedligt beløb, der kan vælges, er 30.000 kr.
  • Du kan tegne en lønsikring helt frem til, du fylder 60 år, og den ophører først ved udgangen af den kalendermåned, hvori du fylder 65,5 år.
  • Der er intet krav om, at man ikke inden for de sidste to år må have fået udbetaling fra en lignende privat arbejdsløshedsforsikring for at kunne tegne forsikringen.
  • Bliver du arbejdsløs grundet sygdom eller bliver syg under arbejdsløsheden, fortsætter udbetalingen fra lønsikringen uændret, selvom du egentlig ikke er til rådighed for arbejdsmarkedet.
  • Kvalifikationsperioden er normalt ni måneder. Er du omfattet af en tidsbegrænset ansættelse, skal du dog være opmærksom på, at din kvalifikationsperiode er 24 måneder.
  • Efter 60 dages arbejdsløshed får du en udbetaling for én måned og derefter udbetales for den enkelte dag.
  • Forsikringen træder i kraft den 1. i førstkommende måned efter tegning.
  • Ferie og barsel accepteres i kvalifikationsperioden og under optjening af beskæftigelseskravet på de 12 måneder.
  • Den maksimale udbetaling er 80 pct. før fradrag af arbejdsmarkedsbidrag. Det gør det samtidigt lettere at beregne, hvor meget der kan forsikres.
Eksempel på beregning af lønsikring

Har du en bruttoløn på 36.000 kr. pr. måned, ser regnestykket således ud:

Bruttoløn = 36.000 kr.
80 pct. af bruttoløn = 28.800 kr.
Dagpenge fra MA = 19.083 kr. (2020)
Lønsikring = 9.717 kr.

Hvis du vælger den maksimale dækning på 9.717 kr. pr. måned, vil det koste 300 kr. pr. måned før skat og 223,60 kr. efter skat ved et fradrag på 25,6 pct.

Hvis du er GL’er

Hvis du er på nedsat tid med en bruttoløn mindre end 23.891 kr. , kan det ikke svare sig at tegne en lønsikring. Får du udbetaling fra GL’s støtteordning (maks. 5.000 kroner pr. måned i et år) skal denne tillægges, hvorfor du med en bruttoløn (inklusive udbetaling fra støtteordningen) på 28.891 kr. ikke bør tegne en lønsikring.

Annonce fra Gymnasieskolen november 2016 (klik for fuld opløsning):

annonce_loensikring_gl_jpg