Dagpenge

Når du får job

Fuldtidsjob?

Når der er mindre end seks uger til, du starter i fuldtidsjob (der varer tre måneder eller mere) – eller skal på barsel, efterløn eller pension – behøver du ikke længere søge job. Du behøver heller ikke længere deltage i samtaler eller aktivering. Du skal dog dokumentere, at du er på vej i job/på barsel/på efterløn/på pension. Kontakt jobcentret (eller MA, hvis du er omfattet af a-kasseforsøget, det vil sige har været ledig kortere end tre måneder og er bosiddende i København, Frederiksberg, Aarhus eller Odense Kommune) med dokumentation. Sikr dig, at det bliver noteret korrekt.

Skulle jobcentret eller vi alligevel ved en fejl indkalde dig til et møde, så kontakt dem (os) med dette samme. Du må ikke bare undlade at møde, da det kan koste dig dagpenge.

Endnu engang tillykke med jobbet, og held og lykke fremover. Kontakt os endelig, hvis du får brug for at vende noget med os i dit nye arbejdsliv.

På din første arbejdsdag (og ikke før) skal du huske at afmelde dig som dagpengemodtager på jobnet.dk.

Har du fået arbejde af et sådant omfang, at du ikke kan eller ikke ønsker at modtage supplerende dagpenge, skal du også afmelde dig som ledig på jobnet.dk den dag, du starter i lønarbejde.

Selvstændig på fuld tid?

Er du begyndt at drive selvstændig virksomhed som din hovedbeskæftigelse, kan du ikke samtidig modtage dagpenge. Du skal derfor afmelde dig som ledig på jobnet.dk

Reglerne for selvstændig erhvervsdrivende er lidt komplicerede. Vi har skrevet om dagpengereglerne her.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00