Dagpenge

Når du får job

Fuldtidsjob?

Når der er mindre end seks uger til, du starter i dit nye job, behøver du ikke længere søge faste job. Du kan i stedet søge fx vikariater og midlertidige ansættelser, som du kan nå at afslutte, inden du starter i dit faste job. Der er heller ikke krav om at søge mindst ét opslået job hver uge – uopfordret jobsøgning og søgning via netværk vil også kunne godkendes i denne periode.

Du skal fortsat registrere dine jobsøgningsaktiviteter i jobloggen. Glem ikke at tjekke dine jobopslag på jobnet.dk mindst hver 7. dag. Så undgår du at blive afmeldt og dermed miste nogle dagpenge.

Når jobcentret ved, at du snart begynder på et nyt arbejde, er det sjældent, de indkalder til møde. Hvis de alligevel gør det, så kontakt dem gerne for at være sikker på, at du skal møde. Du må ikke bare undlade at møde, da det kan koste dig dagpenge.

Endnu engang tillykke med jobbet, og held og lykke fremover. Kontakt os endelig, hvis du får brug for at vende noget med os i dit nye arbejdsliv.

På din første arbejdsdag skal du huske at afmelde dig som aktivt jobsøgende på jobnet.dk.

Har du fået arbejde af et sådant omfang, at du ikke kan eller ikke ønsker at modtage supplerende dagpenge, skal du også afmelde dig som ledig på jobnet.dk den dag, du starter i lønarbejde.

Selvstændig på fuld tid?

Er du begyndt at drive selvstændig virksomhed som din hovedbeskæftigelse, kan du ikke samtidig modtage dagpenge. Du skal derfor afmelde dig som ledig på jobnet.dk

A-kassereglerne for selvstændig erhvervsdrivende er lidt komplicerede. Vi har skrevet om dagpengereglerne for selvstændige, som du kan læse her.