Beskæftigelsesindsatsen genstarter nu; MA informerer medlemmerne direkte, så venligst undlad at kontakte os herom med spørgsmål. Alle kontorer er fortsat lukket for personligt fremmøde. Du kan som altid ringe til os eller sende spørgsmål gennem selvbetjeningen, men klik venligst først her, og se, om du finder svar.

Dagpenge

Når du får job

Fuldtidsjob?

Når der er mindre end seks uger til, du starter i fuldtidsjob (eller skal på barsel, efterløn eller pension), behøver du ikke længere søge job. Du behøver heller ikke længere deltage i samtaler eller aktivering. Du skal dog dokumentere, at du er på vej i job/på barsel/på efterløn/på pension. Kontakt jobcentret (eller MA, hvis du er omfattet af a-kasseforsøget, det vil sige har været ledig kortere end tre måneder og er bosiddende i København, Frederiksberg, Aarhus eller Odense Kommune) med dokumentation. Sikre dig at det blive noteret korrekt.

Skulle jobcentret eller vi alligevel ved en fejl indkalde dig til et møde, så kontakt dem (os) med dette samme. Du må ikke bare undlade at møde, da det kan koste dig dagpenge.

Endnu engang tillykke med jobbet, og held og lykke fremover. Kontakt os endelig, hvis du får brug for at vende noget med os i dit nye arbejdsliv.

På din første arbejdsdag (og ikke før) skal du huske at afmelde dig som aktivt jobsøgende på jobnet.dk.

Har du fået arbejde af et sådant omfang, at du ikke kan eller ikke ønsker at modtage supplerende dagpenge, skal du også afmelde dig som ledig på jobnet.dk den dag, du starter i løn arbejde.

Selvstændig på fuld tid?

Er du begyndt at drive selvstændig virksomhed som din hovedbeskæftigelse, kan du ikke samtidig modtage dagpenge. Du skal derfor afmelde dig som ledig på jobnet.dk

A-kassereglerne for selvstændig erhvervsdrivende er lidt komplicerede. Vi har skrevet om dagpengereglerne for selvstændige, som du kan læse her.