Dagpenge

Når du får job

Fuldtidsjob?

Er der under seks uger til, du går i arbejde, har du mulighed for at bede jobcentret påføre dig koden ‘på vej i job’. Så er du fritaget for aktivering, og dine møder hos dem eller os klares digitalt eller telefonisk.

Du skal stadig søge job og være tilmeldt på Jobnet indtil den dag, hvor du starter i arbejde. På din første arbejdsdag skal du huske at afmelde dig som aktivt jobsøgende på jobnet.dk. Du kan læse mere om krav til jobsøgning her.

Selvom du har fået job, skal du stadig til møder, men det kan klares digitalt og over telefonen. Er du indkaldt til et møde, så tag fat i os.

Har du fået arbejde af et sådant omfang, at du ikke kan eller ikke ønsker at modtage supplerende dagpenge, skal du også afmelde dig som ledig på jobnet.dk den dag, du starter i lønarbejde.

Selvstændig på fuld tid?

Er du begyndt at drive selvstændig virksomhed som din hovedbeskæftigelse, kan du ikke samtidig modtage dagpenge. Du skal derfor afmelde dig som ledig på jobnet.dk

A-kassereglerne for selvstændig erhvervsdrivende er lidt komplicerede. Vi har skrevet om dagpengereglerne for selvstændige, som du kan læse her.

  • Var denne artikel nyttig?
  • Ja   Nej