Dagpenge

Samtaler hos a-kasse og jobcenter

Når du er ledig, skal du til en række samtaler og møder i a-kassen, på jobcentret og med de to aktører sammen. Du skal blandt andet til et Velkomstmøde hos MA.

Overblik over samtale-forløb

Figuren her giver overblik over, det samtaleforløb du skal følge, når du er ledig.


Lovpligtigt Velkomstmøde hos MA

Når MA får besked om, at du er meldt ledig, indkalder vi dig som det første til et Velkomstmøde. Her hører du blandt andet om dagpengeforløbet, rådighed og MA’s tilbud til dig som ledig. Vi skal også godkende dit cv på jobnet.dk og aftale, hvor og hvordan du skal søge job. Obligatorisk er også rådighedssamtalerne efter henholdsvis tre og seks måneders ledighed.

Andre møder med a-kasse og jobcenter

Som ledig indgår du i et kontaktforløb hos dit jobcenter. Inden for det første halve års ledighed skal du til samtale på jobcentret en gang om måneden, og herefter ca. hver tredje måned. Samtalerne kan fx bruges til at afklare dine kvalifikationer og jobmuligheder, hjælpe dig med dit ansøgningsmateriale eller tale om aktivering.

Den første samtale i jobcentret er som udgangspunkt en fællessamtale, hvor også MA som din a-kasse deltager. Det samme gælder samtalen efter 4-6 måneders ledighed og ved 16 måneders ledighed.

Jobcentret kan udlicitere deres opgaver til en såkaldt anden aktør.

Du skal selv booke samtaler

Du skal selv booke dine samtaler med både MA og jobcentret/anden aktør. Vær opmærksom på fristen for, hvornår du senest skal booke din samtale. Det er meget vigtigt, at du overholder den, da du ellers automatisk vil blive afmeldt som ledig på jobnet.dk og kan miste dagpenge.

Det koster dagpenge ikke at møde op

Det er meget vigtigt, at du møder op til dine møder med MA eller jobcentret/anden aktør. Udebliver du, kan det få konsekvenser for din dagpengeret.

Bliver du syg, skal du huske at sygemelde dig på jobnet.dk på din første sygedag.