Job & Karriere

Studiejob sparkede gang i Mortens karriere

29-årige Morten Grau-Andersen var fast besluttet på at få et job i museumsbranchen. Det rigtige studiejob banede vejen.

Morten vidste godt, at det ville blive svært. Han skulle møve sig ind i en attraktiv og kriseramt branche, hvor konkurrencen er hård. Men ikke et sekund overvejede han alternativer: Han ville have job på et museum.

Og det fik han. Kloge strategiske valg gennem studietiden og en god portion vilje til at knokle igennem har ført ham til Statens Naturhistoriske Museum, hvor han i august 2018 begyndte i en 30 timers stilling som kontorfunktionær. Og hvor han – som en vigtig detalje – har haft studiejob i 4,5 år.

Hør, hvordan han landede sit studiejob 

Behøvede ikke sende sit CV
Da Morten begyndte på sin kandidat i Aarhus, beholdte han sit studiejob i København – også selvom det krævede mange togture klokken fem om morgenen.

”Jeg knoklede virkelig. Men det blev også bemærket og værdsat, og jeg ved, at det var med til at give mig mit job i dag. Mine kollegaer taler stadig om, hvor vildt det var, at jeg kunne håndtere al den logistik.”

Det var en kæmpe fordel for Morten, at hans chef kendte ham så godt, da han i sommeren 2018 søgte uopfordret.

”Jeg behøvede ikke at sende mit CV, for min chef kendte mig og vidste, hvad jeg stod for. Hun sagde, at hun gerne ville ansætte mig, fordi jeg havde været så god til at sige ja til de opgaver, jeg var blevet givet i min tid som studentermedhjælper. Jeg tror ikke, jeg havde fået mit nuværende job, hvis ikke jeg havde haft det studiejob,” fortæller han.

Strategien har virket
Generelt er Morten gået meget strategisk til værks i løbet af sin studietid, så han i dag har et fagligt relevant og udbygget CV, på trods af at han er ny på arbejdsmarkedet.

Udover sit studiejob var han i universitetspraktik på Glyptoteket og Nationalmuseet. Sidstnævnte samarbejdede han med i forbindelse med sit speciale – og selvsamme speciale gav ham tre måneders virksomhedspraktik på Rosenborg, fordi han havde brugt en metode, de var interesseret i at benytte sig af.

”Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, for at gøre mig så attraktiv som muligt i den her branche, for jeg vidste, at jobmulighederne var få. Jeg har arbejdet meget målrettet på at få foden indenfor gennem praktik og studiejob, og hver gang har jeg fået nogle kontakter og anbefalinger, der har hjulpet mig videre,” siger han.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00