Job & Karriere

Maria er humanist og fik job i en IT-virksomhed

26-årige Maria Arildsen gik direkte fra at være studerende på RUC til at være projektleder i IT-virksomheden SAP. Og det var bestemt ikke den karrierevej, hun havde i tankerne, da hun begyndte på sin BA i Cultural Encounters & International Studies i 2013.

Hun havde forinden været et halvt år på Global Højskole i Afrika og var helt sikker på, at hun skulle gøre karriere i NGO-verdenen. Men da hun valgte sin kandidatuddannelse, besluttede hun at få noget økonomi og virksomhedsforståelse ind over for at udvide jobmulighederne. Samtidig fik hun studiejob i IT-virksomheden SAP. 

”Jeg havde arbejdet i en biograf og en cafe i mange år. Da jeg startede på min kandidat, tænkte jeg, at nu har jeg to år til at prøve at komme ud i en rigtig virksomhed, inden jeg skal ud og have mit første rigtige job. Og så så jeg det her opslag, hvor SAP søgte en studentermedhjælper. Jeg vidste nul procent om IT, men det vigtigste for mig var at få noget erfaring og indsigt fra en stor virksomhed.”

Passer jeg overhovedet ind?
Efter to år som studentermedhjælper fik Maria tilbudt et ’rigtigt job’ i virksomheden.

”Jeg tænkte: Passer jeg overhovedet ind i SAP med min humanistiske baggrund? Hvad betyder min titel Commercial Business Partner for Services overhovedet…?”

Men alt det, Maria ikke vidste om IT, vidste hun om f.eks. projektledelse og teamwork.

”I en virksomhed som SAP er der plads til alle. Der er ikke bare en masse software-nørder, der er mange forskellige profiler, og man kan få god inspiration hos hinanden. Så man skal ikke afholde sig fra at søge job i IT branchen, bare fordi man ikke er IT-uddannet. Det er lige så vigtigt at have kompetencer inden for kommunikation, projektledelse og teamwork og ikke mindst at udvise drive og lyst til at lære,” siger hun og tilføjer:

”Jeg kan huske, at min karrierevejleder på RUC sagde, at det er mega vigtigt, man ser sine kompetencer ud over det, der står på ens eksamensbevis. Det tog jeg virkelig til mig.”

Når det første job ikke er drømmejobbet
Hun opfordrer til, at man ikke bliver for låst i, hvilken type branche eller stilling man vil gå efter, når man er færdiguddannet. Hvis det første job ikke er et drømmejob, så fokusér på de aspekter, der kan udvikle én frem mod drømmejobbet.

”Den stilling, jeg har nu, er meget projekt- og ledelsesorienteret og giver mig en masse erfaring i at lede processer, uddelegere opgaver, overholde deadlines, og at alt drives i god ro og orden. Og det er kompetencer, jeg vil kunne tage med mig, uanset hvor jeg bliver ansat i fremtiden.”

Hør Maria fortælle, hvordan hun som humanist så muligheder i en IT-virksomhed:

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00