GoMore-tur førte til job
Kirstine Andersen er storforbruger af at netværke, når hun søger job. Det kom hende blandt andet til gode, da hun som jobsøgende var passager på en GoMore-tur fra København til Odense.
”Jeg har aldrig været bange for at sige det højt, når jeg syntes, et job eller et sted lød spændende. Det har for mig været en essentiel del af det at netværke”, siger Kirstine Andersen, der i 2014 blev kandidat i International Virksomhedskommunikation på SDU.
I dag er hun ansat i en treårig projektstilling i By- og Kulturforvaltningen i Odense kommune – et job, hun har fået i forlængelse af et barselsvikariat som kommunikationskonsulent samme sted.
En jobagent på vejene
Og hvordan hun så havnede dér – det er en længere historie, som starter på en GoMore-tur fra København, hvor Kirstine boede på det tidspunkt, imens hun jævnligt pendlede til hjemstavnen Odense, som hun gerne ville flytte tilbage til.
”Jeg brugte tit GoMore mellem København og Odense. Det er billigere end tog og hyggeligt at snakke med folk. På et tidspunkt kørte jeg med en rigtig flink fyr. Jeg fortalte, at jeg søgte job inden for kommunikation på Fyn. Han spurgte så, om han ikke skulle være min jobagent på vejene – han mødte jo så mange mennesker på hans Gomore-ture frem og tilbage – og det sagde jeg selvfølgelig ja til,” fortæller Kirstine.
Hun hørte dog ikke mere fra ham, før hun to måneder efter tilfældigvis havnede i hans bil igen.
”Han spurgte, hvordan det gik med jobsøgningen. Jeg fortalte om det her spændende job i Odense, jeg havde set. Og sjovt nok var det hans søster, der havde slået stillingen op! Han lagde et godt ord ind for mig, og jeg blev kaldt til samtale. Jeg fik ikke jobbet, men søsteren syntes så godt om min profil, at hun anbefalede mig til sin mand, der ledte efter en barselsvikar som kommunikationskonsulent i By- og Kulturforvaltningen. Dét job fik jeg, og siden har jeg fået en 3 års projektstilling samme sted.”
Øvede sig i at netværke
Evnerne til at netværke har Kirstine blandt andet opbygget gennem studietiden.
”Da jeg studerede, hørte jeg så meget om humanister, der gik arbejdsløse, så jeg var bekymret for, om jeg kunne få et job, når jeg blev færdig. Derfor brugte jeg MA og DM meget i min studietid – de havde en masse gratis, sindssygt gode arrangementer om for eksempel det at netværke.”
Sidenhen er Kirstine blevet storforbruger af at netværke, når hun søger job.
”Hver gang jeg har været jobsøgende, har jeg kigget alle mine kontakter igennem og overvejet, hvem jeg kunne hive fat i. Det kan være voldsomt svært at trænge igennem i den skriftlige ansøgning. Jeg er tit endt i bunken, der ikke blevet kaldt til samtale, når jeg ingen kontakter har haft i organisationen. Men når der er en menneskelig forbindelse, er det min oplevelse, at det er nemmere,” fortæller hun og tilføjer:
”Mit bedste råd er at snakke med alt og alle om, at du er jobsøgende. Man kan ende i så mange retninger, og hvis du fortæller folk omkring dig, hvad og hvor du søger, og hvad du synes, er spændende, så er der måske lige pludselig en mulighed, fordi nogen kender nogen, der kender nogen.”