Om MA

Sådan opstiller man

Opstilling af lister, anmeldelse af kandidater og registrering af stillere foregår via et digitalt valgsystem. En liste skal udpege en listerepræsentant, som bliver ansvarlig for at administrere og koordinere opgaven. 

En listerepræsentant får adgang til valgsystemet ved at skrive til MA’s sekretariat på valg@ma-kasse.dk. Der åbnes for registrering af listerepræsentanter fra den 4. september.

Listerepræsentanten opretter herefter listen og kommunikerer med kandidater og stillere via sin egen mail og valgsystemet.

En kandidat skal aftale sin opstilling med listerepræsentanten. Listerepræsentanten giver via valgsystemet kandidaten adgang til valgsystemet ved at sende linket til valgsystemet. Kandidaten tilmelder sig herefter selv og bliver bekræftet som opstillingsberettiget i valgsystemet via NemID. 

Listerepræsentanten inviterer også stillere via valgsystemet. Når det sker, får stilleren en mail fra valgsystemet, som via et link til valgsystemet og NemID bekræfter, at stilleren er enig og berettiget til at være stiller ved valget.

Listerepræsentanten kan godkende eller afvise kandidater og stillere, ligesom rækkefølgen af kandidaterne kan ændres indtil den 15. oktober kl. 15.