Job & Karriere

Frisk på et graduateforløb? UDLØBET!

Alle landets smv’er – de små og mellemstore virksomheder med op til 249 ansatte – kan ansøge om at få DIG, som er ledig og på dimittendsats, ansat i et fire måneders graduateforløb. Virksomheden får 40.000 kr. i støtte fra graduatepuljen mod at ansætte dig på helt ordinære vilkår. 

Så din opgave er i grunden enkel: Du skal nu overbevise en SMV om, at de skal ansøge graduatepuljen om at ansætte dig i fire måneder – og nyde godt af dine kompetencer, din arbejdsiver og din betydelige idérigdom. I de fire måneder er du helt ude af dagpengesystemet og frem for alt: Måske kan din indsats overbevise virksomheden om at tilbyde dig en fastansættelse, når de fire måneder er gået. Hvorfor ikke?

(NOTE: Ansøgningsfristen er med kort varsel blevet fremrykket til 14. december. Alternative muligheder er den private løntilskudsordning https://ma-kasse.dk/dagpenge/arbejde-paa-dagpenge/aktivering/loentilskudsjob/ eller ansættelse som vækstpilot: https://ma-kasse.dk/job-karriere/jobordninger/vil-du-vaere-vaekstpilot/)

Hvad er graduateprogrammet?
Formålet er at få dimittendernes højaktuelle kompetencer omsat til løsning af konkrete opgaver, der matcher virksomhedernes efterspørgsel. Hovedorganisationen Akademikerne (AC) er operatør af programmet. Og MA er samarbejdspartner. Puljen har midler svarende til 185 graduateforløb – kun 33 er allerede besat (pr. 16. nov. 2021)… så af sted med dig – det er ren først-til-mølle. Læs meget mere her: www.graduatesmv.dk.

Og hvad med pengene – og hvad med deltid?
Virksomheden får udbetalt det fulde tilskud på 10.000 kr. månedligt til forløb på 30 timer eller derover ugentligt.
Der udbetales et reduceret tilskud på 5.000 kr. månedligt til forløb fra 20 timer op til 30 timer ugentligt.

Hvad gør du nu?
Hvis du allerede kender en SMV, som kunne være interesseret i at ansætte dig i et graduateforløb, så skal de ansøge om at få dig! Det gør de denne vej.

Få hjælp til at blive graduate – tilmeld dig MA’s onlinetilbud NU!

  • Den 7. oktober blænder vi op for dette webinar, hvor Akademikerne (AC) forklarer nærmere om graduateforløbet.
  • Og den 15. oktober kan du deltage i denne online workshop, når vi kommer med gode råd til, hvordan du overtaler en virksomhed til at sende en graduateansøgning og tage dig med om bord i virksomheden på ordinære vilkår.

Spørg MA til råds!
Skriv trygt til MA, hvis du har spørgsmål til graduateforløbet – klik her!

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00