Kurser & Møder

Tanker, der tæller

tankertaeller
Arrangementer med vidvinkel

Med jævne mellemrum inviterer MA sine medlemmer og samarbejdspartnere til at komme forbi og få udvidet deres horisont på bare en time eller to. På podiet står en eller flere spændende personer med noget på hjerte og hjerne. Med ‘tanker, der tæller’.  Få highlights her!

28. maj 2019: Tendenser i turismebranchen – og hvordan du får foden indenfor

Turister i dag forventer bedre kvalitet, digital kommunikation, og at oplevelserne er skræddersyede til deres behov. 

Det er en udfordring for turismebranchen – som skaber et spændende arbejdsmarked for humanister.

Partner og direktør i Seismonaut, Anna Porse Nielsen, som har arbejdet som rådgiver for turisme- og oplevelseserhvervet i over 15 år, leverede et spændende oplæg – her lidt af det. (starter ved 2:15 cirka).

1. november 2018: Rane Willerslev om humaniora og fremtiden


Direktør på Nationalmuseet, Rane Willerslev, gæstede MA den 1. november 2018 – hør hans pointer om humanisternes særlige kvaliteter

15. juni 2018: Paneldebat om humanisters muligheder på et digitalt arbejdsmarked (på Folkemødet)

Fra venstre mod højre er det ordstyrer Ane Cortzen, medstifter af GoMore, Søren Riis, rektor på IT-Universitetet Mads Tofte, antropolog og debattør Dennis Nørmark, digital fagchef Janus Sandsgaard fra Dansk Erhverv og bachelor i filosofi og managing partner i Innovation Lab, Anna Lykke Lundholm-Andersen. Vi streamede den meget interessante debat live på Facebook – (gen)se den her.

24. april 2018: Digitalisering og disruption


Overalt tales der om digitalisering og disruption på arbejdsmarkedet. Men hvad kan det konkret betyde for dig som arbejdstager, for virksomhederne og for samfundet? Og hvilke kompetencer bliver efterspurgt i den digitale verden? 

Vi får nogle bud på svarene fra:  

  • Käthe Munk Ryum, chefkonsulent i brancheorganisationen Akademikerne (AC), som beskriver de nye arbejdsformer, vi kan forvente at se. Er digitaliseringen fx et farvel til traditionelle fastansættelser?
  • Jan Damsgaard, professor og leder af Institut for Digitalisering på CBS, som også inddrager det historiske perspektiv. Hvis mange danskeres arbejde ”disruptes”, hvad skal vi så lave i stedet? Danmark har overlevet andre transitioner. Er det anderledes denne gang?

Video med Jan Damsgaards hovedpointer her!

27. + 28. februar + 7. marts 2018: Er du klædt på til de nye regler om persondata?


Den 25. maj træder den nye EU Persondataforordningen i kraft. Den får indflydelse på arbejdet i både den private og den offentlige sektor, og du skal have en fornemmelse for de nye regler, uanset om du er medarbejder, chef, konsulent eller selvstændig.

Tag til Tanker, der tæller – 27. februar, 28. februar eller 7. marts kl. 15-17 – med Catrine Søndergaard Byrne, advokat og partner i advokatvirksomheden Labora Legal, og få en introduktion til reglerne, så du er i stand til at identificere problemfyldt databehandling og agere i en arbejdsdag, der i stigende grad involverer håndtering af personlige oplysninger.

Vi sætter samtidig spot på nogle af de myter, der netop nu florerer om de nye regler.

Video med highlights her!

25. januar 2018: Nytårskur – humanistens guide til erhvervslivet

Med udgangspunkt i sin bog af samme navn beskrev Dennis Nørmark, hvordan humanister forbereder sig på et job i det private. Hvad kan humanisten tilbyde – og hvordan integrerer du dig? 

Nørmark har selv taget springet fra antropolog til virksomhedskonsulent og med underholdende eksempler viser han, hvordan humanisten kan udfordre sine egne forestillinger.

Video med highlights her!

29. november 2017: Debat med fremtidsforsker om fremtidens arbejdsmarked (Aarhus)


Fremtidsforsker Marianne Levinsen satte spot på, hvad DU skal lave i fremtiden. Fuldt hus i Aarhus-kontorets spritnye lokaler.

16. maj 2017: Debat om platforms- og deleøkonomi

Tirsdag den 16. maj kl. 16.00-18.00 var MA vært for en paneldebat med Josephine Fock (MF for Alternativet), Steen Hildebrandt (arbejdsmarkedsforsker ved CBS og Aarhus Universitet), Lars Qvistgaard (formand for den faglige hovedorganisation Akademikerne) og Mathias Linnemann (CEO for freelanceplatformen Worksome).

De digitale platforme har potentiale til fundamentalt at ændre vilkårene på fremtidens arbejdsmarked – hvad enten det handler om deling af gratis ydelser eller udførelse af såkaldte mikrojob. Forsvinder de traditionelle fastansættelser? Skal vi alle til at være selvstændige, freelancere – og daglejere? Hvad sker der med rettigheder som pension, barsel og ferie? Og hvor står lovgiverne?

Video-highlights fra debatten her!

15. marts 2017: Debatarrangement om humanisters værdi i samfundet og på jobbet

Humanisters værdi blev debatteret livligt, da MA den 15. marts 2017 satte (fra venstre mod højre) David Budtz Pedersen (Aalborg Universitet), Henrik Dahl (MF, Liberal Alliance) og Allan J. Christensen (konsulentvirksomheden Cambiamento) stævne. Humanisterne i salen fik mange grunde til at ranke ryggen. For de bidrager markant – og potentialet er tilmed stort i en verden, hvor teknologien stormer frem overalt. Se selv på videoen, som på under 10 minutter opsummerer næsten 2 timers spændende debat.

15. december 2016: Fremtidens Velfærdsdanmark

velfaerdsbanner2

Rie Ljungmann og Louise Blaabjerg Christoffersen fra Mandag Morgen besøgte MA og fortalte medlemmerne om fremtidens Velfærdsdanmark og de nye krav, det stiller til velfærdsmedarbejderen og -lederen – pointerne er sammenfattet i denne artikel.

30. november 2016: Paneldebat om kunstig intelligens

aibillede

Ida Auken, MF for De Radikale, Anders Høeg Nissen (Harddisken, DR P1), Erik D. Johnson (Netcompany) – og et fuldt hus – diskuterede kunstig intelligens – det var både inspirerende og lidt skræmmende – se video-highlights her.

24. maj 2016: Føljeton startede som en idé i en sms

Lars Trier Mogensen - Manden bag det nye mobilnyhedssite Føjleton

Chefredaktør og kommentator Lars Trier Mogensen fortalte om verdens første mobilavis Føljeton. Historien om tilblivelsen af det sofistikerede nyhedsprodukt, der som så meget andet startede som en løs idé. Få historien!

Og læs om MA’s samarbejde med Føljeton.

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00